Mellanglaspersienner

Mellanglas persienner?


Söker du mellanglas persienner?

Kontakta oss redan idag för en offert!


Det är precis som det låter, persienner som monteras mellan glas i två- eller treglasfönster och är den vanligaste varianten på en persienn.

Det är relativt enkla aluminiumpersienner som regleras via en vridstång och en lina.

Vanligast är vita persienner eller duofärgen (svart-vit), men det går även att välja en annan färg i dekorationssyfte, vi har 100 olika färger att välja på.


Jämfört med frihängande persienner är persienner mellan glasen svårare att montera då det krävs att man borrar (om det inte suttit persienner i fönstret innan). Men det är inte svårare än att de flesta klarar det på egen hand, men vi hjälper dig självklart med monteringen om så önskas. De flesta brukar välja att låta oss montera persiennerna de köper av oss.


En stor fördel med persienner är att du kan reglera ljusinsläppet efter behov. Dra upp dom helt om du vill släppa in solljuset, vinkla dom för att släppa in visst ljus eller stäng dom helt för total mörkläggning.

Det är inte enbart ljuset man vill stänga ute, utan det kan också vara nyfikna grannar eller förbipasserande som försöker kika in. Med persienner får du även ett effektivt insynsskydd.

Pris på mellanglas persienner?


Vad kostar en vanlig persienn som ska sitta mellan glasen?

Via vår prislista kan du se vad dina persienner kommer att kosta.

Priset beror på storlek och färgval.

Persienner mellan glas är standard och där görs inga tillägg för monteringsbeslag och särskilda reglage som behövs till en utanpåliggande persienn. 

Sen beror priset givetvis på om du önskar få dina persienner monterade eller vill göra det på egen hand.
en Mellanglas persienn har flera fördelar


En är att de inte tar något användbart utrymme i anspråk och inte är i vägen för tex blommor och lampor.

En annan är att de ligger skyddade mellan glasen och därmed håller väldigt länge vilket leder till ett lågt pris räknat per år. Därför rekommenderar vi alltid att montera persiennen mellan glasen där det är möjligt. Idag har det blivit vanligare med isolerglas och fönster som inte är öppningsbara. I de fallen så blir valet istället en frihängande persienn.


Eftersom vi tillverkar persiennerna själva så kan vi garantera bra kvalitet.

Lamellerna i våra persienner är av special-legerad, brännlackerad aluminium som behåller sin färglyster hela persiennens livstid.

Våra linor har en kärna vilket gör dem tåligare och mindre sladdriga än andra persiennlinor.

Vi använder också så mycket metall som möjligt i våra persienner för hållbarhetens skull, så som upphängningsdetaljer och delar inuti kassetten.

Där plast är enda alternativet väljer vi en mjukare plast som inte torkar lika snabbt som en hårdare plast. Men oavsett plast så håller den inte för evigt, men det är inte värre än att vi kan erbjuda nya plastdetaljer efter X antal år.

Hur gör man rent en mellanglas persienn?


Vi har många års erfarenhet av att arbeta med persienner och vet precis vilka metoder som fungerar bäst för att göra rent en persienn och som inte riskerar att skada lamellerna.


  1. Öppna fönstret så att du kommer åt persiennen.
  2. Damma av persiennen med till exempel en dammvippa för att få bort all lös smuts. Att dammsuga kan fungera men var försiktig och minska ner sugstyrkan.
  3. Använd efter det en trasa som du doppat i såpavatten och torka varje lamell försiktigt. 
  4. Låt sedan persiennen torka innan du stänger fönstret.

 

mellanglaspersienner i Stockholm
mellanglaspersienner