Frihängande persienner

frihängande persienner?


Letar du efter frihängande persienner? Kan även kallas för utanpåliggande persienner.

Persiennerna monteras utanpå glasen och är valet då det inte fungerar att montera persiennerna mellan glasen. 

Persienner som hänger fritt har ett speciellt låshuvud som låser linan vilket håller persiennen på plats i upphissat läge. Vridstången är här i form av en glasstav.

Persienner som hänger fritt finns även som en variant på persienner som sitter mellan glasen, fast för bruk utanför glaset. Den enda skillnaden är att det sitter ett brytbeslag på kassettens ena sida för annars skulle linorna slitsas ut mot kanten på persiennen. Denna variant är ifall du måste ha en fritt hängande persienn bland dina andra persienner så ser det mer enhetligt ut. Men valet är fritt där så vi lyssnar på kundens önskemål efter att ha nämnt att det finns två olika varianter.Pris på frihängande persienner?


Vad kostar frihängande persienner?

Via vår prislista kan du se vad dina persienner kommer att kosta.

Priset beror på storlek och färgval. För utanpåliggande persienner så är det ett tillägg på 50kr/persienn då det är särskilda monteringsbeslag och en del detaljer är i form av glas.

Sen beror priset givetvis på storlek och om du önskar få dina persienner monterade eller vill göra det på egen hand.

Välkomna in med en offertförfrågan på persienner redan idag.Fördelen med  fritt hängande persienner


Fördelen med persienner som hänger fritt är att de är enkla att montera. Som namnet antyder placeras persiennen inte mellan glasen utan hängs utanför. 

Det finns både för- och nackdelar med den här sortens persienn. Fördelen är som sagt att det går snabbt att montera, den enda nackdelen är att de behöver dammas och torkas med jämna mellanrum på grund av sin utanpåliggande placering. 


Lamellerna i våra persienner är av special-legerad, brännlackerad aluminium som behåller sin färglyster hela persiennens livstid.