Postorder

Beställa persienner online via postorder


Beställ måttanpassade persienner (25mm) av oss online via postorder eller hämta din beställning i vår verkstad. Givetvis så ingår alla detaljer.

Vi har planer på att öppna en webshop för persienner, men tills vidare så fungerar det här lika bra. Den enda skillnaden är att vi först tittar igenom din beställning och om någonting är oklart så kollar vi med er och låter er bekräfta beställningen innan vi kör igång med tillverkningen.

Vi skickar persienner över hela Sverige

Är du osäker på måttagningen så snegla på måttagningstips här nedan.

Följ nedanstående punkter vid beställning:


1. Ange mått på persiennerna i centimeter (bredd x höjd). Tex 78,5 x 114. Ange om det är stumma mått (innermåttet där persiennen ska monteras). Vi gör 3mm avdrag på bredden så att persiennen kan löpa fritt. Om du har tagit mått på en befintlig persienn så kom ihåg att ange att det är tillverkningsmått.


2. Välj färg. Standardfärgen är P2 (mattvit eller s.k. Stockholmsvit). För mer mörkläggande rekommenderar vi duofärgen P2/19 (svart-vit) (+10% dyrare).

Vi har 100 färger att välja på. Du kan se färgprovet här på sidan och dess olika beteckningar


3. Välj längd på vridstång


4. Ange om vi ska skicka persiennerna till dig eller om du vill hämta i butik. Fraktkostnaden varierar beroende på vikt och persiennernas bredd. (300kr-500kr).

Normalstora upp till 3 persienner så är det lägsta frakten.

Att hämta i butik är naturligtvis fraktfritt.


5. Vi skickar fakturan till din mail i samband med att vi skickar persiennerna. Hämtar du i vår verkstad så går det även bra att betala kontant eller med swish.


6. Skicka iväg beställningen.

Vi svarar så snart vi kan efter att ha räknat ut vad persiennerna kostar. Om du använt vår prislista så har du kanske redan räknat ut priset. Men sen tillkommer det ev fraktkostnad på det.


7. Du svarar på mailet du får och bekräftar beställningen och att alla uppgifter är korrekta.

Exempel på hur en beställning av mellanglaspersienner kan se ut:


3st 54,3x121,5   färg P2, vridstång 50cm

1st 77,5x127,3   färg P2, vridstång 50cm

1st 77,5 x 68,5   färg P2, vridstång 15cm

2st 89,2x121,5   färg P2/19, vridstång 50cm


Stumma innermått där persiennen ska monteras.

Önskar få persiennerna skickade till mig.

Önskar e-faktura.


Namn, adress och telefonnummer.

 
 
 
 
 
 
 
 

Hjälp vid måttagning innan beställning


Nedan kommer lite hjälp för måttagning innan beställning så att det blir rätt mått.


1. Byta ut befintliga mellanglas persienner?

Bredd: Ta mått på de gamla persiennerna(om dessa har god passform).

Var noga med att mäta en av lamellerna och INTE överlisten eller underlisten då dessa oftast har annat mått. Ange sedan vid beställningen att måtten du angett är tillverkningsmått.

Höjden: Mät glasets höjd men se till så att inte innermåttet är större. För att vara på den säkra sidan så öppna upp fönstret och mät innermåttet, alltså där persiennen ska sitta. 


2. Har det inte suttit persienner i fönstret innan?

Öppna upp fönstret och mät innermåttets bredd och höjd. På äldre fönster är innermåttet identiskt med glasmåttet så ibland behöver man inte öppna upp för att mäta.

Det finns idag en uppsjö av olika fabrikat och varianter på fönster. Vid nybyggnation står det ofta på fönstret vilka innermått fönstret har. Det är dessa mått du anger till oss så gör vi de avdragen som behövs. Men var observant på balkongdörrar där innermåttet oftast inte stämmer med hur stor persiennen ska vara. Där är det oftast glasmåttet man får gå på då inga tillägg kan göras iom att utrymmet är för smalt ute i kanterna. Kolla med oss om du är osäker.


3. Frihängande persienner

Ibland går det inte att sätta persiennen mellan glasen och då får man hänga dom som frihängande persienner. Klicka in och läs om vad som gäller där.