Mellanglaspersienner

     HANINGE          PERSIENNFABRIK

EGEN TILLVERKNING AV PERSIENNER

Tel: 073 671 35 74    info@haningepersiennfabrik.se

Mellanglaspersienner i stockholm


Mellanglaspersienner placeras mellan glasen i två- eller treglasfönster och är den vanligaste varianten här i Stockholm.

En stor fördel med persienner är att du kan reglera ljusinsläppet efter behov. Öppna dem om du vill släppa in solljuset, vinkla dem för att släppa in visst ljus eller stäng dem helt för att förhindra allt ljusinsläpp.

Ibland är det däremot inte enbart ljuset som man vill stänga ute, utan det kan också vara nyfikna grannar eller förbipasserande som försöker kika in. Med hjälp av persienner får du även ett effektivt insynsskydd.


Det är relativt enkla aluminiumpersienner som monteras mellan fönsterbågarna. Man manövrerar persiennerna via en vridstång och en lina.

Vanligast är mattvita lameller eller duofärgen (svart-vit), men det går även att välja en annan färg i dekorationssyfte, vi har 100 färger att välja på.


Jämfört med frihängande persienner är persienner mellan glasen svårare att montera då det krävs att man borrar (om det inte suttit persienner i fönstret innan). Men det är inte svårare än att de flesta klarar det på egen hand. Men vi hjälper dig så klart med monteringen om så önskas, de flesta brukar välja att låta oss montera persiennerna de köper av oss.

Kontakta oss om du behöver hjälp att montera persiennerna i Stockholm.
Pris på mellanglaspersienner


Via vår prislista på persienner kan du se vad dina persienner kommer att kosta.

Priset beror på storlek och färgval.

Mellanglaspersienner är standardpersiennen och där görs inga tillägg för monteringsbeslag och särskilda reglage som behövs till en frihängande persienn. 

Sen beror priset givetvis på om du önskar få dina persienner monterade eller vill göra det på egen hand.
Mellanglas - Persienner har flera fördelar


En är att de inte tar något användbart utrymme i anspråk och inte är i vägen för tex blommor och lampor.

En annan är att de ligger skyddade mellan glasen och därmed håller väldigt länge vilket leder till ett lågt pris räknat per år. Därför rekommenderar vi alltid att montera persiennerna mellan glasen där det är möjligt. Idag har det blivit vanligare med isolerglas och fönster som inte är öppningsbara. I de fallen så blir valet istället frihängande persienner.


Eftersom vi tillverkar persiennerna själva så kan vi garantera bra kvalitet.

Persiennlamellerna i våra persienner är av special-legerad, brännlackerad aluminium som behåller sin färglyster hela persiennens livstid.

Våra linor har en kärna vilket gör dem tåligare och mindre sladdriga än andra persiennlinor.

Vi använder också så mycket metall som möjligt i våra persienner för hållbarhetens skull, så som upphängningsdetaljer och delar inuti kassetten.

Där plast är enda alternativet väljer vi en mjukare plast som inte torkar lika snabbt som en hårdare plast. Men oavsett plast så håller den inte för evigt, men det är inte värre än att vi kan erbjuda nya plastdetaljer efter X antal år.
Hur rengör man persienner som sitter mellan glasen?


Vi har många års erfarenhet av att arbeta med persienner i Stockholm och vet precis vilka metoder som fungerar bäst och som inte riskerar att skada persiennerna.


  1. Öppna fönstret så att du kommer åt persiennerna mellan glasen. 

  2. Använd en dammvippa för att få bort all den lösa smutsen. Använd sedan en trasa som du doppat i såpavatten och torka varje lamell försiktigt. 

  3. Låt sedan persiennerna torka innan du stänger fönstret.

 

mellanglaspersienner i Stockholm


HANINGE PERSIENNFABRIK

    EGEN TILLVERKNING AV PERSIENNER

                     Tel: 073 671 35 74   

info@haningepersiennfabrik.se

Sturevägen 27 B        137 34 Västerhaninge