Frihängande persienner

     HANINGE          PERSIENNFABRIK

EGEN TILLVERKNING AV PERSIENNER

Tel: 073 671 35 74    info@haningepersiennfabrik.se

Frihängande persienner i Stockholm


Frihängande persienner monteras utanpå glasen och är valet då det inte fungerar med mellanglaspersienner.

Persienner som hänger utanpå glasen har ett speciellt låshuvud som låser linan vilket håller persiennen på plats i upphissat läge. Vridstången är här i form av en glasstav.

Persienner som hänger fritt finns även som en variant på mellanglaspersiennen fast för bruk utanför glaset. Den enda skillnaden är att det sitter ett brytbeslag på kassettens ena sida för annars skulle linorna slitsas ut mot kanten på persiennen. Denna variant är för att ifall du måste ha en fritt hängande persienn bland dina andra persienner så ser de likadana ut som mellanglaspersiennerna.Pris på frihängande persienner


Via vår prislista på persienner kan du se vad dina persienner kommer att kosta.

Priset beror på storlek och färgval. För frihängande persienner så är det ett tillägg på 50kr/persienn då det är särskilda monteringsbeslag och en del detaljer är i form av glas.

Sen beror priset givetvis på om du önskar få dina persienner monterade eller vill göra det på egen hand.Fördelen med utanpåliggande persienner


Fördelen med utanpåliggande persienner är att de är enkla att montera. Som namnet antyder placeras persiennen inte mellan glasen utan hängs utanför. 

Det finns både för- och nackdelar med den här sortens persienn. Fördelen är som sagt att det går snabbt att montera, den enda nackdelen är att de behöver dammas och torkas med jämna mellanrum på grund av sin utanpåliggande placering. 


Lamellerna i våra persienner är av special-legerad, brännlackerad aluminium som behåller sin färglyster hela persiennens livstid.Hur rengör man persienner som hänger utanpå glasen?


På samma sätta som man rengör mellanglaspersiennerna.


Använd en dammvippa för att få bort all den lösa smutsen. Använd sedan en trasa som du doppat i såpavatten och torka sedan av varje lamell försiktigt. 

 

Frihängande persienner i Stockholm


HANINGE PERSIENNFABRIK

    EGEN TILLVERKNING AV PERSIENNER

                     Tel: 073 671 35 74   

info@haningepersiennfabrik.se

Sturevägen 27 B        137 34 Västerhaninge